Musik / Schaffer Text / Åberg
Postat 6 Nov 2013

Release 6 november 2013 (Universal)

Musik / Schaffer Text / Åberg

Amigos! Det är med glädje och stolthet vi kan presentera en kavalkad av utmärkta melodier som hamnat lite i skuggan av alla pirayor, delfiner, svampar och bananer. Lyss och gläds.Lars & Jan

Det låter nästan osannolikt, men i år är det faktiskt femtio år sedan dessa herrar träffade varandra för första gången, när de medverkade i TV-programmet ”Gitarren” i Sveriges Television. Resten är – som man vördnadsfullt brukar uttrycka det – historia.

Köp skivan

De här killarna är vid det här laget alltså ordentligt sammansvetsade och vad passar väl bättre än att fira detta imponerande jubileum med att ge ut en platta tillsammans igen?
Det var ju inte igår, om man säger så. Visst, vi har fått både musikal och filmmusik, men på platta var det länge sedan de gjorde något ihop.  På plattan trängs små pärlor som fallit i glömska och som nu anpassats för en lite vuxnare och mer mogen publik.

Så, som en hyllning till den moderna musiken – house, hip hop, rap, pop, rock, jazz, gospel och psalm – med inspiration av Swedish House Mafia och omgivna av gräddan av Sveriges musiker, har dom gjort det igen.  Texterna är som vanligt lätt samhällskritiska, miljövänliga och plattan innehåller dessutom, med Janne och Lasses goda minne dem veterligt, den enda låten om en vegetarian. Framförallt är dom underhållande, omväxlande och underfundiga, precis som man kan vänta sig när Lasse sätter pennan mot pappret.

Medverkar på albumet gör också  Malmö Operaorkester, Little Green och solister som t.ex. Johan Boding,  Tobias Ågren, Marica Lindé och Bröderna Rongedal. Medverkande musiker är är bl.a. Per Lindvall, Peter Ljung, Thobias Gabrielson, Mårgan Höglund och Stefan Blomquist.

Se och hör ett smakprov från albumet, där duon avslöjar vad som får Dis-Ko att låta så bra. Naturligtvis – en ko! ”Dis-Ko”, framförd av Daisy, featuring ”Swedish Mouse Mafia”.

Till toppen av sidan